EN

Feelgood magazine 2020

Het Veghelse Theater De Blauwe Kei is al decennialang een begrip in de regio en daarbuiten. Met een jaarlijkse uitgave rondom de programmering zijn de omstandigheden in 2020 een heel stuk anders. Het vormt mede de aanleiding om het jaarlijkse magazine van het theater op de schop te nemen. De opdracht vanuit De Blauwe Kei: ontwikkel een nieuw feelgood magazine dat onze vorige uitgaves overstijgt. 

From scratch

Met de nodige magazine-ervaring binnen de gelederen hebben we voor De Blauwe Kei vanuit scratch een compleet next-level tijdschrift samengesteld. Een vak apart, waar veel bij komt kijken. Allereerst ontwikkelden we het concept. Op basis daarvan werd de inhoud afgestemd, passende rubrieken bedacht, een plank samengesteld om de inhoud in te delen en als een razende reporter gezorgd voor de juiste content. Dat betekent schrijven, schrappen, interviewen en nog meer schrijven en schrappen, waarbij goed de balans wordt bewaakt tussen het vermakende en het functionele gedeelte van het magazine, zoals de programmering.

 

Locatie voorop

Een belangrijk aspect bij de totstandkoming was ook de unieke locatie van het theater op de Noordkade. Deze moest aanwezig zijn in het magazine. In zijn totaliteit ontstond er een levendige mix aan artikelen. Met de juiste beelden bij te teksten kon vervolgens de vormgeving aan de slag.

 

Stijlbewaking is key

Qua kleur en vormgeving werd zo goed mogelijk de stijl en herkenbaarheid van Theater De Blauwe Kei bewaakt. Ook visuele elementen van de Noordkade zie je terug in het blad, zoals de afgesneden hoekjes bij foto’s. We zijn trots op het eindresultaat: een levendig, kleurrijk en prettig leesbaar feelgood magazine. Vermakelijk, ontspannen én informatief. We wensen iedereen veel leesplezier!

Het nieuwe magazine van Theater De Blauwe Kei is verschenen in een oplage van 65.000 stuks en is gratis verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

 

Vragen over deze case of andere vragen?

Neem contact op met Roel van den Boogaart!

E-mail: roel@wearewim.nl
Telefoon: +31 413 34 12 99

Werk dat werkt