EN

‘Wij zijn overal, maar zonder jou nergens’

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie die zich inzet voor de meest kwetsbaren. De coronacrisis geeft directe aanleiding om ook in ons land hard aan de slag te gaan. Het Rode Kruis helpt in Nederland met voedselhulp, ondersteuning van de zorg en biedt een speciale hulplijn voor mensen die de behoefte hebben aan een luisterend oor. De strijd tegen corona leidde tot een landelijke actie met giro 7244.

Voor deze landelijke inzamelactie ontwikkelden wij het concept, waarbij we stelden dat het Rode Kruis overal is en overal helpt, maar dat zij zonder jouw hulp nergens zijn. Dit vormde de kern van een campagne met een landelijke uitrol op televisie, radio en print.

Strategie

Zo ontwikkelden wij een krachtige TV-spot, die in beelden de hulp van de organisatie breed uiteenzet. We schreven de copy, die werd ingesproken door Humberto Tan. De TV-commercial liep voor een periode van twee weken en was dagelijks te zien op de publieke omroep en de commerciële zenders vallend onder Talpa. De daarbij behorende radiospot was te horen op lokale, publieke en diverse commerciële zenders

De landelijke actie voor hulp tegen corona is voor het Rode Kruis de grootste campagne in 2020. Met de boodschap ‘Wij zijn overal, maar zonder jou nergens’ wordt naar schatting 75% van alle Nederlanders bereikt. We zijn supertrots op het resultaat en de opbrengst die het Rode Kruis met deze campagne haalt.

Vragen over deze case of andere vragen?

Neem contact op met Roel van den Boogaart!

E-mail: roel@wearewim.nl
Telefoon: +31 413 34 12 99

Werk dat werkt