EN
6 juni 2020

WORTH WATCHING

Hersenloos serie na serie kijken, wie houdt er niet van? Maar veel van ons zitten momenteel meer aan de buis gekluis- terd dan normaal en dan kan zelfs binge wachten ineens niet meer zo satisfying zijn. Gelukkig heeft Netflix meer te bie- den. Als je het WIM vraagt zijn deze docu’s ‘worth watching’ en steek je er ook nog eens iets van op.

MINIMALISM
We zijn met z’n allen een beetje té materialistisch geworden. We hebben ‘troep’ genoeg en toch blijven we kopen, den- kende dat dit ons gelukkig maakt. Door je huis te ontspullen heb je minder afleiding en creëer je meer rust, logisch. Voor- al nu we massaal thuis werken en tijd geen issue meer is is deze docu een must see!

CALL TO COURAGE
Ben jij al een tijdje moed aan het verzamelen om het roer om te gooien of om ‘die ene stap’ op je werk te zetten? Dan kan deze docu net dat duwtje in de rug zijn dat jij nodig hebt. Brené Brown biedt in haar show belangrijke inzichten over waarom we ons moeten openstellen naar de buitenwereld. En neem maar van mij aan, op haar wijze woorden kun je ver- trouwen. Ze deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en heeft al heel wat boe- ken en TED Talks op haar naam staan.

THE CREATIVE BRAIN
Dat creativiteit verder gaat dan een artiest en zijn kunstwerk weten we wel, maar hoe ver gaat het dan echt en hoe krijgt het creative brein dit allemaal voor elkaar? Dat is wat deze documentaire piekfijn uitlegt. Deze ode aan het creatieve brein is meer dan interessant en zeker zaterdagavond waardig.

JIRO DREAMS OF SUSHI
Grote kans dat je al eens over deze merkwaardige man gehoord hebt. Jiro is namelijk 85 jaar en runt een sushirestaurant met 10 zitplaatsen in Tokio waar je zo’n €250,- neerlegt voor een avondje uiteten. Let wel: de beste sushi ter wereld en zijn restaurant is dan ook drie Michelin sterren rijk. Echter is Jiro niet alleen een sublieme kok, maar ook een échte on- dernemer en weet hij dat een goed product alleen niet voldoende is. Een avondje uit in zijn restaurant is een ware bele- ving en zo ook deze inspirerende documentaire over het najagen van zijn dromen.

Na het kijken van deze documentaires heb je gegarandeerd weer zin om maandag aan de slag te gaan! Let’s create. Maar nu eerst de joggingbroek aan, een goed gevulde bak popcorn erbij en kijken maar!