EN
1 augustus 2018

Vandaag is blauw

SBS6 neemt afscheid van het vertrouwde rode logo wat menig TV-scherm de afgelopen 13 jaar sierde. Het is tijd voor vernieuwing en deze vernieuwing is blauw. SBS6 was, volgens eigen woorden, al langer bezig met een zorgvuldige herpositionering. Of de verandering in kleur te maken heeft met de bekoeling van de kijkcijfers blijft een vraag. Maar dit kunnen we onszelf wel afvragen: wat gaat een nieuw kleurtje voor SBS6 doen?

Nooit je oude schoenen weggooien…

Zendermanager, René Oosterman geeft aan dat de huisstijl van de zender volledig is veranderd. Trouwe shownieuws kijkers kregen al eerder de schrik van hun leven toen de vertrouwde studio opeens ook visueel het licht zag. Naast de wittere studio worden ook andere bestaande programma’s opgefrist. Maar wanneer het op inhoud aankomt zal een subtiele verandering van het uiterlijk er niet voor zorgen dat SBS6 zijn hoofd boven blauw water houdt.

Change is gonna come

Gelukkig voor SBS6 worden niet alleen de vertrouwde schoenen opgepoetst. De collectie wordt uitgebreid met nieuwe presentatoren én nieuwe formats. Wat mogelijk een oprechte bijdrage (en lifesaver) levert aan het doortrekken van de vernieuwde huisstijl. De afwisseling tussen oude vertrouwde programma’s en de jonge honden is nog niet bekend. Deze verdeling kan ook een dealbreaker zijn, maar voor nu nog een onbeantwoorde vraag.

Een nieuw kleurtje is een (te) kleine verandering. SBS6 moet komen met een verandering in mentaliteit én creativiteit anders kunnen ze hun logo blijven verven tot ze een ons wegen.