EN
6 september 2018

Creatieve leestips

Op #leeseenboekdag is het tijd om de creatieve boekenkast weer eens aan te vullen.

Creativiteit moet je áltijd stimuleren, vooral met creatief leesvoer:

1. The secret of the highly creative thinker – how to make connections others don’t
Dorte Nielsen & Sara Thurber

De ondertitel verraadt het al: dit boek helpt jou om ‘nieuwe’ connecties te maken en ontdekken die creativiteit bevorderen. ‘The secret’ van de highly creative thinker wordt verklapt en kennis, technieken en trainingsmethoden worden overgedragen om creativiteit te versterken op een innovatieve manier.

2. The subtle art of not giving a fuck
Mark Manson

Vrijheid bevordert creativiteit, ook de vrijheid om minder waarde te hechten aan de verkeerde dingen. Mark Manson beschrijft in ‘The subtle art of not giving a fuck’ een methode die fel tegen jouw persoonlijk intuïtie ingaat, maar je wél een gelukkiger leven oplevert. Een aanrader om in het Engels te lezen!

3. Thinking Fast and Slow 
Daniel Kahneman

Met een Nobelprijswinnaar kun je moeilijk de mist in gaan. In het boek omschrijft Daniel Kahneman dat er eigenlijk twee verschillende ‘denksystemen’ in ons brein verstopt zitten. Het eerste systeem laat ons snel beslissingen maken op basis van intuïtie, het tweede systeem overweegt meer en is langzamer. Kahneman verkent verschillende oefeningen zodat je tijdens creatieve besluitvorming gebruikt maakt van het juiste deel in jouw hersenen.

Genoeg leesvoer om september creatiever door te komen. Heb je zelf nog leestips? Laat het weten in de reacties :).